King & Queen of 6-Pack – Lördag 17 mars 2018 – Storulvån

King & Queen of 6-Pack går av stapeln på lördagen den 17 mars.

Med ”King&Queen of 6-pack” ville vi 2014 skapa en skidalpin tävling med fokus på eget ansvar och kunskap. Inga funktionärer eller domare. Vi bestämde ett datum, satt upp en startlista i foajén på Storulvåns fjällstation och alla som ville köra skrev upp starttid och sluttid. Vinnarna fick ett 6-pack folköl. I år kör vi vidare på samma avspända koncept för 5:e året i rad. Vi kommer även lotta ut fina priser bland alla deltagare.

Valfri starttid mellan 9:00-10:00. Valfri ordning och vägval till topparna. Lagtävling där man ska upp och besöka alla 6 topparna i Snasahögarna, start och mål vid Storulvåns Fjällstation. 2-3 deltagare i varje lag.

Bana
Start utanför Storulvåns fjällstation, sedan gäller det att ta på toppröset på alla 6 topparna i Snasahögarna; Storsnasen, Lillsnasen (Lillsnasen är med trots att den inte är en riktig topp men fin skidåkning), Getvalen, Nordertväråklumpen, Sönnertväråklumpen och Getryggen (riktiga toppen, ej ”turisttoppen”). Vägvalet är valfritt. Målgång i Storulvåns foaje genom att skriva sin sluttid. Vid akut lavinfara kan vissa sidor/vägval komma att ”förbjudas”.

Tidtagning
I foajén på Storulvåns fjällstation finns en startlista. Skriv upp lagnamn, vilka som är med i laget samt starttid. Vid målgång skriver ni upp tid vid målgång och tävlingstiden. Start tid mellan 9:00-10:00. Starta tidigt om ni känner att ni vill ta det lugnt.

Utrustning
Ta med utrustning som håller dig varm och säker på fjället, Tänk på att det är en lång tur så ta med tillräckligt med energi. Obligatorisk utrustning är:
-Hjälm
-Lavinsond
-Spade
-Transciver
-Karta (1/lag)
-Kompass (1/lag)
-Mobiltelefon (1/lag)

Övrigt
Det är ingen föranmälan eller startavgift. Alla tävlar på egen risk och vi hoppas att alla kör med huvudet. Prisutdelning sker på stationen vid 16:00. Planera er tur så att ni hinner tillbaka innan dess. Vi hoppas många väljer att stanna kvar och ta en öl efter race:et/prisutdelningen! Sprid detta till alla ni tror är intresserade!

Storulvån kommer ha lunchen stående framme till 15.00 på lördagen, – så att alla som vill hinner äta efteråt. De tar 120kr för lunch+dusch+bastu för deltagarna. Man uppger sin sluttid i repan för att få detta förmånliga pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *