Hammarbybacken 2H 20 Februari

2 timmars körs tisdagen 20 februari i Hammarbybacken såklart. Läs mer på deras hemsida!

Vare sig du är erfaren skidalpinist eller bara nyfiken att testa hur det är att gå på stighudar så kan du ställa upp i Hammarbybacken 2h. Alla är välkomna!

Tävlingen går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt genom att ta sig upp och ner i Hammarbybacken. Det finns två klasser, lag- och soloklass. Lagklassen sker i stafettform där en person åt gången tar sig upp och ner i backen, medan de andra i laget vilar. Det totala antalet höjdmeter som lagmedlemmarna tillsammans får ihop räknas. Ett lag består av två eller tre lagmedlemmar. Soloklassen innebär att en person avverkar så många vändor som möjligt i backen på egen hand under de två timmarna.

I båda klasserna är det fritt fram att ta pauser och vila för vätska och energipåfyllning, om man anser sig ha tid för det. Varje runda i backen ger 90 höjdmeter.

Varför inte sätta upp ett eget mål? 500 jämt eller hela 1000 höjdmeter, 1420 som Åreskutan eller kanske till och med ouppnåeliga 2101 höjdmeter som Kebnekaises topp motsvarar. Det är upp till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *