Calle guidar dig genom Salomon 27K

IMG_1969

Turen startar i Ottsjö, där man springer upp mot Hållfjället, längs gamla Halvmaraton-banan. Första kilometerna går i uppförsbacke, man bör därför ta det lugnt här för att kunna njuta maximalt av utsikten som kommer ovan trädgränsen. Utsikten från toppen ger en bra bild av hela banans sträckning.
Från Hållfjället följer en otroligt fin sträcka mot Grofjället. Stigen går ned i en lätt kuperad kort sekvens med fjällbjörkskog, inspirationen och leksuget smyger sig på, perfekt för lite fartlek. Uppe på Grofjället passar det bra att sätta sig ned på en sten och beundra det karga landskapet. Ljungpiparens läte får dig att inte känna dig ensam. Efter lite snacks fortsätter man nedåt mot lite blötare marker (som snart har fått ny, fin spång utlagd). Även om de blöta markerna suger lite extra i benen, så ger den korta biten i björkskogen en grym fartkänsla. Träden swishar förbi.
Snart börjar stigningen upp mot Skalknippen, en liten höjd innan den sista klättringen upp mot Välliste. När man nått toppen har man några riktigt roliga kilometers utförslöpning mot Trillevallen. Bara att njuta!

 

SALOMON 27K

Fjellpuls

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *